Вибухи на складах: під Ічнею знову небезпечно

Читать на русском
На території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області збільшилася інтенсивність вибухів. Вітер роздмухав вогонь.

На території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області збільшилася інтенсивність вибухів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Вибухи в Ічні: де ще чекати диверсійГарантувати збереження армійських арсеналів із боєприпасами заважає брак оборонного фінансування.

«У зв'язку з посиленням вітру відбувається роздування нових вогнищ тління трави і дерев на технічній території. Це призвело до збільшення інтенсивності вибухів залишків боєприпасів, розкиданих на території арсеналу», - йдеться в повідомленні.

На технічній території продовжують працювати пожежні танки, інженерні машини розгородження і пожежна техніка. Авіація ДСНС здійснила 14 скидань води на осередки тління.

15 груп розмінування проводять очистку адміністративної території арсеналу. У населених пунктах поблизу арсеналу продовжує працювати 21 піротехнічна група від ДСНС України з метою очищення місцевості, доріг і під'їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

Раніше в ДСНС повідомили, що всі дороги в районі Ічні розміновані. Вранці інтенсивність детонації зменшилася до трьох вибухів за годину.

Нагадаємо, у ніч на 9 жовтня поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 ЗСУ стався вибух, а опісля почалася пожежа, яка була ліквідована ввечері 10 жовтня.

У ГПУ повідомили, що головною версією інциденту є диверсія.

Також в районі населеного пункту Ічня закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух автомобілів і потягів.

Рятувальники поки що не рекомендують місцевим жителям повертатися до Ічні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: