Майже все евакуйоване з Ічні населення повернулося додому

Читать на русском
Майже все населення, евакуйоване через вибухи на 6-му арсеналі під Ічнею Чернігівської області, повернулося до своїх домівок.

Майже все населення, евакуйоване через вибухи на 6-му арсеналі під Ічнею Чернігівської області, повернулося до своїх домівок.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА в п'ятницю, 12 жовтня, пише «Слово і Діло».

Вибухи на складах під Черніговом: які три кроки потрібні для неповторення9 жовтня стався вибух складу з боєприпасами поблизу міста Ічня. Людей евакуювали, а Кабінет міністрів України виділить 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожежі.

«Станом на ранок 12 жовтня ситуація на Ічнянщині стабілізувалася. Інтенсивність вибухів значно зменшилася (близько трьох вибухів на годину). Люди повертаються до своїх домівок. Зараз у приймальних пунктах евакуації залишилися 122 людини, з них двоє дітей», – ідеться в повідомленні.

Відзначається також, що стаціонарний телефонний зв'язок відновлений у всіх населених пунктах, крім села Тишківка. Тривають роботи з підключення до тепло-, газо- та електропостачання. Створені спеціальні комісії для розрахунку збитку від пошкоджень житлових будинків, споруд, об'єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Місцеві органи влади вже створили резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт.

Працюють пункти обігріву та гарячого харчування населення. Люди отримують гуманітарну допомогу, яка надходить як із міст і районів Чернігівщини, так і з інших областей.

Раніше повідомлялося, що дороги під Ічнею очистили від вибухівки.

Також нагадаємо, Міноборони повідомило про ліквідацію пожежі на арсеналі під Ічнею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: