Луценко розповіла, чи будуть звільнення через вибухи на Чернігівщині

Читать на русском
Ірина Луценко повідомила, що дуже багато претензій до Генерального штабу Збройних сил України та можливі незабаром перші звільнення.

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що є дуже багато претензій до Генерального штабу ЗСУ.

Про це вона розповіла в ефірі «5 каналу», пише «Слово і Діло».

В Україні знову стався вибух на військовому складі: що раніше обіцяли політикиЗ весни минулого року в Україні вже втретє відбуваються вибухи на військових складах. Згадуємо обіцянки політиків на цю тему.

«Президент занепокоєний цим питанням, адже ми мали таку саму ситуацію в Балаклії, Калинівці, на сході країни горіли й вибухали склади. Не схоже це, звісно, на самозаймання», – зазначила Луценко.

«Рік тому після перших випадків на складах у Харківській та Вінницькій областях була розроблена ціла система заходів, які були доведені до всіх військових, інфраструктурних об'єктів, де розташовані склади. Наскільки виконані чи не виконані заплановані заходи, про це вони (силовики – ред.) звітують», – уточнила представник президента.

Також вона повідомила, що дуже багато претензій до Генерального штабу ЗСУ.

«Не виключаю того, що будуть кадрові рішення, адже це вже переходить у якусь системність, і вона неприпустима в такий період самооборони держави», – підкреслила Луценко.

Раніше Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку та міністру закордонних справ Павлу Клімкіну завершити переговори з Північноатлантичним альянсом щодо реалізації спеціального трастового фонду, який гарантує безпечну експлуатацію й ефективну охорону об'єктів зберігання боєприпасів.

Як повідомлялося, на складах в Ічнянському районі Чернігівської області вибухає стратегічний запас боєприпасів, які в Україні не виробляються – вартість знищених боєприпасів становить сотні мільйонів доларів.

На момент вибухів склади боєприпасів на шостому арсеналі Міноборони України в Ічнянському районі Чернігівської області були заповнені на 50%.

Як писало «Слово і Діло», на території військового складу шостого арсеналу боєприпасів у Чернігівській області досі фіксують вибухи різної інтенсивності.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: