Червоний Хрест доставив гумдопомогу до Чернігівської області

Читать на русском
Співробітники Товариства Червоного Хреста України працюють у Прилуках, Парафіївці, Южненському і Ніжині Чернігівської області.

У Чернігівській області волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) розгорнули свою діяльність у Прилуках, Парафіївці, Южненському і Ніжині у зв'язку з виникненням надзвичайної ситуації з пожежею і вибухами на військових складах під Ічнею.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 10 жовтня, повідомляє Укрінформ.

Вибухи на артскладах під Ічнею: в поліції розповіли про руйнуванняЧерез вибухи на складах в Ічнянському районі Чернігівської області найбільше постраждало село Августівка.

«Волонтери і співробітники Чернігівської області на чолі з головою працюють у чотирьох локаціях: Прилуки, Парафіївка, Южненське і Ніжин з перших годин виникнення надзвичайної ситуації. До допомоги приєдналися волонтери і голова Сумської обласної організації, які забезпечили з власних запасів на випадок надзвичайної ситуації предмети першої необхідності і надавали підтримку Центру Червоного Хреста в м. Прилуки в розподілі допомоги серед постраждалого населення протягом доби», - йдеться в повідомленні.

У ТЧХУ розповіли, що на місцях відбувається збір допомоги від місцевого населення, зокрема теплого одягу і взуття.

«10 жовтня були закуплені продукти харчування (м'ясні консерви, паштет, гречка, масло, солодощі, печиво, чай і цукор) загальною кількістю близько 500 найменувань для передачі в школу в Парафіївці, яка прийняла велику кількість евакуйованих», - заявили в товаристві.

До того ж з недоторканного запасу Червоного Хреста було виділено і доправлено в місця перебування евакуйованих осіб постільну білизну (600 шт.), дитячі гігієнічні набори (650 шт.), ковдри (500 шт.), підгузники (300 шт.) і гігієнічні набори (до 200 шт.) для дорослих.

Нагадаємо, у ніч на 9 жовтня виникла пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про халатність. СБУ розглядає три версії причин надзвичайної події на арсеналі під Ічнею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: