Вибухи в Ічні: Україна залучить експертів НАТО

Читать на русском
Членам Альянсу буде передано докладний перелік необхідних матеріально-технічних засобів для забезпечення подальшої безпеки військових складів.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку й міністру закордонних справ Павлу Клімкіну завершити переговори з Північноатлантичним альянсом щодо реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечить безпечну експлуатацію й ефективну охорону об'єктів зберігання боєприпасів.

Як пише «Слово і Діло», відповідне доручення глава держави дав на нараді з силовиками, інформує прес-служба Міноборони у вівторок, 9 жовтня.

В Україні знову стався вибух на військовому складі: що раніше обіцяли політикиЗ весни минулого року в Україні вже втретє відбуваються вибухи на військових складах. Згадуємо обіцянки політиків на цю тему.

Зі слів Порошенка, на сьогоднішній день в Україні немає жодного сучасного складу, який би відповідав стандартам НАТО.

«Доручаю міністру оборони, міністру закордонних справ терміново завершити переговори з НАТО щодо створення й реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечує безпечну експлуатацію та ефективну сучасну охорону об'єктів зберігання боєприпасів», - сказав він.

Крім того, членам НАТО буде передано докладний перелік необхідних матеріально-технічних засобів для забезпечення подальшої безпеки військових складів.

У Чернігівській області вибухають склади з боєприпасами: що пишуть у соцмережахВ Ічні відбуваються вибухи на військових складах із боєприпасами. Що про це пишуть у соцмережах, зібрало Слово і Діло.

Президент доручив секретарю РНБО забезпечити належне фінансування «для забезпечення периметра складів, будівництва сховищ і перевезення боєприпасів».

Як повідомлялося, на складах в Ічнянському районі Чернігівської області вибухає стратегічний запас боєприпасів, які в Україні не виробляються - вартість знищених боєприпасів становить сотні мільйонів доларів.

На момент вибухів склади боєприпасів на шостому арсеналі Міноборони України в Ічнянському районі Чернігівської області були заповнені на 50%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: