Вибухи біля Ічні: люди ночують у спортзалах та дитсадках

Читать на русском

Люди, яких евакуювали через вибухи біля Ічні, ночують у спортзалах на матах, волонтери збирають допомогу.  Ще частину вимушених переселенців розмістили в дитсадках.

Люди, які постраждали через вибухи біля Ічні, ночують у спортзалах на матах, волонтери збирають допомогу - потрібні дитячі памперси, теплі дитячі речі, матраци та ковдри.

Про це у Facebook повідомляє Наталя Іранка, керівник обласного осередку НВР «Правий сектор» у Чернігові.

Судячи з фото, люди ночують у спортивному залі Парафіївського дошкільного навчального закаду №1 «Малятко» Парафіївської селищної ради та в Южненській загальноосвітній школі Парафіївської селищної ради.

Серед людей, які ночують у спортзалах, багато старих людей та маленьких дітей.

Волонтери збирають допомогу для постраждалих - потрібні памперси 3, 4, 5, дорослі памперси - S, M; тапки дитячі, засоби особистої гігієни та теплі дитячі речі.

Також, за словами волонтерів, потрібні тапки для дорослих, дитяча вода, ліки від тиску, ковдри, дитячі пюре.

Зазначається, що в Чернігові Катерининська церква приймає допомогу.

Також активісти повідомили «Слову і Ділу», що евакуйованих до Ніжина дітей та матерів поселили в садочки, а літніх людей – у міську лікарню і в дитячу.

«Людям потрібні теплі речі. Вони приїхали в капцях», - говорять активісти.

Вибухи під Черніговом: у чому помилка та як змінити ситуаціюУ вівторок, 9 жовтня, стало відомо про вибухи на військовому арсеналі біля населеного пункту Ічня на Чернігівщині.

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

Служба безпеки України заявила, що відпрацьовує версію про можливу диверсію на військових складах під Ічнею Чернігівської області.

Станом на 19:00 9 жовтня із зони можливого ураження від вибухів арсеналу поблизу Ічні вже евакуювали більш ніж 12,5 тисяч осіб.

Також у ГПУ не виключають версію теракту в Ічні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: