«Нафтогаз» і «Київтеплоенерго» підписали мирову угоду

Читать на русском
НАК Нафтогаз Україна підписав мирову угоду з Київтеплоенерго щодо боргових зобов’язань Київенерго.

НАК «Нафтогаз Україна» підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго» щодо боргових зобов’язань «Київенерго».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні «Нафтогазу» в Twitter.

Як утворюються величезні борги та чи залишать Київ без гарячої водиКМДА попередила про те, що кияни вже з 1 серпня можуть залишитися без гарячої води. У ситуації розбирались експерти.

Як зазначається, угода щодо боргу «Київенерго» була підписана сьогодні, 9 жовтня, а вже завтра, 10 жовтня, її має затвердити суд. Після цього, як прогнозують у «Нафтогазі», за тиждень у Києві може бути відновлене гаряче водопостачання.

«Десь за тиждень бойлерам можна дати відпочинок. Сьогодні підписали мирову угоду, за якою «Київтеплоенерго» визнає, що є правонаступником за борговими зобов’язаннями «Київенерго». Завтра Господарський суд м|іста Києва має затвердити мирову угоду», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в «Нафтогазі», після затвердження угоди протягом двох днів «Київенерго» та «Київтеплоенерго» мають урегулювати питання передачі боргових зобов’язань. І вже після цього «Нафтогаз» та «Київтеплоенерго» зможуть укласти договір про постачання газу за пільговою ціною на умовах ПСО, процес триватиме до 5 робочих днів.

«Після затвердження судом мирової угоди ми готові в будь-який час підписати з «Київтеплоенерго» договір про постачання газу на умовах ПСО, й сподіваємося, що «Київтеплоенерго» зможе виконати необхідні умови для отримання номінацій природного газу», – повідомив перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома.

Раніше Міністерство фінансів України та Державна казначейська служба перерахували 729,5 млн грн для погашення різниці в тарифах, щоб відновити в Києві безперебійне теплопостачання.

Нагадаємо, частина жителів Києва сидять без гарячої води ще з весни.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв дати гарячу воду Києву до кінця тижня. Також повідомлялося, що в Києві до липня повністю відновлять гаряче водопостачання.

З весни жодна з обіцянок так і не була виконана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: