Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше переселенців

Читать на русском

Кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить 1 мільйон 519 тисяч 234 особи, станом на жовтень кількість зареєстрованих переселенців збільшилася на 703 особи. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України минулого місяця.

Близько 1,2 тисячі нових переселенців з'явилися в столиці, ще 534 особи зареєстрували в Харкові, в Київській області стало на 472 переселенці більше.

Різко знизилася кількість врахованих внутрішньо переміщених осіб у Луганській області – на 3,9 тисячі осіб. Незважаючи на це, саме на неокупованих територіях Донбасу проживає найбільше переселенців: у Донецькій області – 550,7 тисячі осіб, в Луганській – майже 287 тисяч. У Києві проживають 169,7 тисячі переселенців, у Харківській області – 129 тисяч.

На захід України переселенці їдуть неохоче, найбільше їх у Львівській області – 11,1 тисячі осіб. Але за місяць внутрішньо переміщених осіб у західному регіоні стало більше.

У вересні держава виплатила 250,2 млн грн допомоги переселенцям, щоб покрити витрати на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Це більше, ніж у вересні минулого року, тоді було виплачено 227,2 млн. За виплатами логічно лідирує Донецька область – 61,4 млн грн.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, який надає право переселенцям, у тому числі інвалідам, ставати на квартирний облік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: