Переселенці відсудили компенсації компенсації за втрату майна на Донбасі

Читать на русском
Суд задовольнив позов сім'ї переселенців щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної в ході бойових дій.

Печерський райсуд Києва постановив стягнути з Кабміну і Держказначейської служби кошти за втрачене майно переселенців.

Як пише «Слово і Діло», відповідну постанову оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд заборонив перевірку переселенців за місцем реєстраціїВнутрішньо переміщені особи більше не повинні проходити перевірки. Київський апеляційний адміністративний суд скасував відповідні нормативні акти Кабміну.

За рішенням суду держава повинна сплатити приблизно 24,5 млн гривень родині переселенців, яка подала позов щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної в ході бойових дій.

«Стягнути солідарно з Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України на користь Особа_1 і Особа_2 матеріальну шкоду в сумі 8 424 226,00 грн, заподіяну внаслідок руйнування будинку», – йдеться в рішенні суду.

Крім того, у рішенні зазначено, що Кабінет міністрів повинен виплатити родині 10 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду.

Також з держави мають бути стягнені кошти в розмірі 16,60 млн гривень за другий зруйнований будинок і 501 тисяча гривень за знищення рухомого майна, яке перебувало в будинку.

«Стягнути солідарно з Кабінету Міністрів України і Державної казначейської служби України на користь Особа_1 і Особа_2 матеріальну шкоду у сумі 501 314,91 грн., заподіяну внаслідок знищення рухомого майна, що перебувало у зруйнованих будинках», – зазначено в рішенні суду.

Зауважимо, раніше Верховний суд виніс рішення про те, що переселенці не мають права голосувати на місцевих виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: