Переселенцям дозволили ставати на квартирний облік

Читать на русском
Як і раніше, порядок обліку вартості майна особи і сім'ї, а також порядок визначення вартості найму житла в населеному пункті визначає Кабмін.

Верховна Рада прийняла закон № 7304, який надає право переселенцям, в тому числі інвалідам, ставати на квартирний облік.

Документ передбачає зміни в закон «Про житловий фонд соціального призначення». За проголосували 244 народних депутата, пише «Слово і Діло» у вівторок, 18 вересня.

Динаміка змін у міграції з окупованих територій УкраїниЗ початку року з окупованої частини України виїхали понад 22 тисячі осіб. Найбільше переселенців перебралися до інших областей країни з Луганської області.

Зокрема, уточнюється, що право стати на соціальний квартирний облік є у внутрішніх переселенців, у яких немає житла на підконтрольній українській владі території. Якщо є нерухомість на окупованих територіях, на лінії розмежування або вона напівзруйнована - її не враховують.

Згідно з чинним законодавством, на облік беруть сім'ї, якщо їхній дохід за попередній рік не зміг би покрити прожитковий мінімум і оренду житла у відповідному населеному пункті. У випадку з переселенцями при визначенні такого доходу враховують вартість їхнього майна за винятком нерухомості, розташованої в районі ООС або ОРДЛО.

Як і раніше, порядок обліку вартості майна особи і сім'ї, а також порядок визначення вартості найму житла в населеному пункті визначає Кабмін. Закон набуде чинності з наступного дня після публікації.

Нагадаємо також, парламент затвердив нові пільги жертвам політичних репресій.

Також нардепи ухвалили порядок денний дев'ятої сесії Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: