Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева планує у 2018 році передати близько 800 помешкань внутрішньо переміщеним особам в Україні

29 червня 2018 року міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що планує у 2018 році передати майже 800 помешкань внутрішньо переміщеним особам в Україні. «Ми зараз з ним (уряд ФРН) підписали угоду на будівництво житла для переселенців. У цьому році плануємо вже майже 800 помешкань передати ВПО по Україні», – наголосив міністр (відео:10:06).
Не виконано
Сказано 29 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=AHfUFO-9FcM
  • Лист Мінсоцполітики від 15 січня 2019 року
  • Лист Українського фонду соціальних інвестицій в Україні від 7 лютого 2019 року

Результат

Відповідно до листа Мінсоцполітики від 15 січня 2019 року, Український фонд соціальних інвестицій в Україні під керівництвом Мінсоцполітики реалізує проект по забезпеченню житлом внутрішньо переміщених осіб. Основним напрямом діяльності УФСІ є допомога розвитку потенціалу громад та сприянню покращенню становища внутрішньо переміщених осіб.

У 2018 році УФСІ на кошти уряду Німеччини впроваджував грантовий проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V», який був спрямований на розвиток сходу України і впроваджувався у 3-х областях: Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій. Впровадження першої фази проекту розпочалось у 2015 році та тривало до кінця 2018 року. Серед пріоритетів – відновлення об'єктів соціальної інфраструктури.

Друга фаза проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V» впроваджується в Києві та Львові за кошти уряду Німеччини на суму 5 мільйонів євро. Головний пріоритет фази – створення додаткових груп у дитячих садках для дітей з родин переселенців. У Києві проектом охоплені 45 дитячих садків. Ще один дитячий садок та житловий об'єкт відновлюються у Львові. Проект триватиме до середини 2019 року.

Відповідно до листа Українського фонду соціальних інвестицій в Україні від 7 лютого 2019 року, протягом 2018 року було введено в експлуатацію 5 об'єктів, в яких створено житлові умови для 133 внутрішньо переміщених осіб. Враховуючи цю інформацію обіцянка отримує статус «не виконано».

У 2019 році планується ввести в експлуатацію ще 12 об'єктів, в яких буде створено житлові умови для близько 700 внутрішньо переміщених осіб.