Скільки коштів виплатили переселенцем за чотири роки?

Читать на русском
За даними Рахункової палати, за період останніх чотирьох років уряд надав ВПЛ матеріальну допомогу на суму 10 млрд гривень.

В Україні за станом на 1 липня 2018 року на обліку перебувало близько 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться в звіті про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, передає прес-служба установи, пише Слово і Діло.

З жовтня 2014 року для підтримки окремих категорій, яким урядом введена щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання. Так за цей період з держбюджету було витрачено 10 млрд гривень.

Як повідомляється, за перше півріччя 2018 року на допомогу 169,6 тис. сімей виділено 1,4 млрд гривень за рахунок загального фонду державного бюджету.

Динаміка змін у міграції з окупованих територій УкраїниЗ початку року з окупованої частини України виїхали понад 22 тисячі осіб. Найбільше переселенців перебралися до інших областей країни з Луганської області.

«Аудитори також виявили випадки порушення соціальних прав громадян у вигляді відстрочки призначення їм щомісячної адресної допомоги до двох або більше місяців, або її необґрунтованої недоплати», - зазначив відповідальний за проведення аудиту член Рахункової палати.

Міністерство соціальної політики України прийняло рішення змінити порядок соціальних виплат, внутрішньо переміщених осіб і вже підготувало відповідний законопроект.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон №7304, який надає право переселенцям, в тому числі інвалідам, ставати на квартирний облік.

Динаміка змін в міграції з окупованих територій України - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: