СБУ назвала нові імена найманців ПВК Вагнера

Читать на русском

Служба безпеки України оприлюднила персональні дані 206 позаштатних співробітників російської військової розвідки зі складу Приватної військової компанії Вагнера.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у прес-службі СБУ.

Раніше особи були ідентифіковані Службою безпеки як учасники лютневих подій у Сирії. У тому числі опубліковано дані восьми найманців, які загинули або померли від поранень.

За інформацією СБУ, майже усі загиблі у 2014-2016 роках брали участь у бойових діях на Донбасі у складі російських терористичних формувань. Деякі з найманців активно сприяли російській анексії Криму або спрямовувалися російськими спецслужбами на підконтрольну територію України для вчинення терористичних актів і диверсій.

Також СБУ оприлюднила додаткову інформацію стосовно громадянина Республіки Узбекистан Мамаджанова Дилшода Машрабжоновича, 24.05.1988 р.н., у складі ПВК Вагнера. За оперативними даними СБУ, він отримав важке поранення і російським військовим літаком у лютому 2018 року був вивезений з Сирії до РФ.

«У його паспорті відсутні жодні відмітки про проходження прикордонного контролю на території САР. Зазначене у черговий раз підтверджує факт цілеспрямованого приховування на вищому рівні РФ факт участі російських військових у терористичній діяльності на території інших країн», – заявили в СБУ.

Зазначається, що СБУ продовжить роботу з викриття злочинної діяльності так званих приватних військових компаній, підконтрольних спецслужбам РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: