Сто найманців групи «Вагнера» відправляють на Донбас – СБУ

Читать на русском
На окуповану частину Донбасу найближчим часом будуть відправлені сто бойовиків приватної військової компанії (ПВК) Вагнер.

На окуповану частину Донбасу найближчим часом будуть відправлені сто бойовиків приватної військової компанії (ПВК) Вагнер.

Як пише «Слово і Діло», про це попередила Служба безпеки України 15 травня. Правоохоронці дізналися, що найманців планують відправити до територій, підконтрольних терористам «ДНР».

Як відбулося знищення групи «Вагнера» в Сирії та чим це показово для сил АТО?У Сирії ліквідували групу російських найманців Вагнера. РФ зазнає серйозних втрат у сирійській війні. Оцінили ситуацію експерти.

Крім того, у спецслужбі розповіли про докази щодо незаконної діяльності вагнерівців в Україні.

«Черговим беззаперечним доказом злочинної діяльності ПВК "Вагнера» в Україні, який буде долучений до матеріалів кримінальної справи, є зізнання самих найманців, які у деталях підтверджують інформацію СБУ», – заявили у відомстві з посиланням на матеріал російського видання Рідіус.

Там один із колишніх вагнерівців заявляє, що вміє стріляти з американського переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin та розповідає про свою службу серед найманців за межами РФ.

Нагадаємо, 2 листопада СБУ показала понад 150 прізвищ з ПВК Вагнер. Частина з тих бойовиків брали участь у боях в районі Дебальцевого. СБУ показало також 14 прізвищ загиблих під Дебальцевим у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: