Вони там були. Росія визнала загибель військових із групи «Вагнера»

Читать на русском
У російському зовнішньополітичному відомстві визнали загибель росіян біля сирійського Хашшама внаслідок удару американської авіації по прихильниках Асада.

У російському зовнішньополітичному відомстві визнали загибель росіян біля сирійського Хашшама внаслідок удару американської авіації по прихильниках Асада.

В офіційному повідомленні МЗС РФ ідеться про те, що у військовому зіткненні, в якому жодним чином не брали участь військовослужбовці РФ і не застосовувалися штатні технічні засоби, є загиблі громадяни Росії та країн СНД, пише «Слово і Діло».

Як відбулося знищення групи «Вагнера» в Сирії та чим це показово для сил АТО?У Сирії ліквідували групу російських найманців Вагнера. РФ зазнає серйозних втрат у сирійській війні. Оцінили ситуацію експерти.

Також під час цього зіткнення є поранені – їх кілька десятків.

«Їм було надане сприяння для повернення до Росії, де, наскільки нам відомо, вони проходять курс лікування в різних медичних установах», – йдеться в повідомленні.

У російському дипломатичному відомстві додали, що в Сирії перебувають російські громадяни, які поїхали туди з власної волі й із різними цілями.

8 лютого ЗМІ поширили інформацію про загибель росіян біля сирійського Хашшама в результаті удару американської авіації по прихильниках Асада. Перед завданням удару американські військові зв'язалися з російськими, й ті запевнили їх, що росіян немає в колоні прихильників Асада, які на той момент атакували штаб сирійських демократичних сил, підтримуваних США.

За версією ЗМІ, загиблі росіяни працювали на ПВК «Вагнера», існування якої російська влада заперечує.

12 лютого розслідувачі з Conflict Intelligence Team назвали імена п'ятьох загиблих «вагнерівців», а 13 лютого – ще трьох. У повідомленні CIT зазначалося, що різні джерела називають різну загальну кількість загиблих – від 12 до 600.

13 лютого прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі не мають інформації про громадян Росії, які беруть участь у бойових діях у Сирії на боці режиму Башара Асада й не є при цьому військовослужбовцями ЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: