Розкрито деталі розгрому ПВК «Вагнера» в Сирії

Читать на русском
Газета The New York Times розкрила деталі бою, який сталася 7 лютого 2018 року в сирійському Дейр-ез-Зорі

Газета The New York Times розкрила деталі бою, який сталася 7 лютого 2018 року в сирійському Дейр-ез-Зорі між військовими США та загонами сирійської армії, і російськими найманцями з ПВК «Вагнера».

Матеріали NYT опубліковані в п'ятницю, 25 травня, повідомляє Слово і Діло.

Як пише видання, сама атака на позиції курдів і сирійських повстанців неподалік від нафтопереробного заводу Коноко почалася приблизно о 22.30. Вони були атаковані одночасно вогнем з танків, артилерії і мінометів.

За даними NYT, в результаті чотиригодинного протистояння загинули від 200 до 300 осіб, що напали на контрольований спецназом США завод.

Уточнюється, що серед американців, яких було близько 40 осіб, втрат не було.

При цьому, як сказано в повідомленні американські військові припускали, що серед бандитів, що діяли в районі збройних груп можуть бути російські, проте в РФ запевнили, що не контролюють загони в даному регіоні.

У Сирії ліквідували групу російських найманців «Вагнера»: реакція соцмережУ Сирії в результаті авіаудару загинули кілька сотень російських найманців із приватної військової компанії Вагнера.

«Протягом перших 15 хвилин американці намагалися зв'язатися з російською стороною, щоб переконати їх припинити наступ. Після того, як це не вдалося, вони деякий час намагалися зупинити атаку попереджувальними пострілами. Тільки після цього було зроблено запит про допомогу з повітря, і було завдано масований удар по наступаючих військах», - пише видання.

Нагадаємо, в Сирії на початку лютого була ліквідована група російських найманців з приватної військової компанії «Вагнера». Тоді повідомлялося, за неофіційними даними, що число загиблих склало близько 200 чоловік.

Найманці загинули під час атаки на штаб курдського об'єднання «Сирійські демократичні сили» в результаті авіаудару, нанесеного міжнародною коаліцією на чолі з США.

За словами глави Пентагону Джеймса Меттіса, це була самооборона.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що думають в соціальних мережах з приводу інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: