З'ясувалося, чи є в Києві ризик зараження сибірською виразкою

Читать на русском
У Києві немає ризику зараження (на сибірку), тому що є чіткий контроль всіх суб'єктів господарювання про допуск м'яса на суб'єкти господарювання.

У Києві немає ризику зараження сибірською виразкою.

Про це в коментарі «112 Україна» повідомив начальник столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан, пише «Слово і Діло».

«У Києві немає ризику зараження (на сибірку), тому що є чіткий контроль всіх суб'єктів господарювання про допуск м'яса на суб'єкти господарювання. Але можу зазначити, що м'ясо, уражене будь-якими хворобами, може продаватися на стихійних місцях торгівлі», - зазначив Рубан.

Він додав, що краще купувати продукти харчування в супермаркетах і організованих агропромислових ринках, де є спеціалізовані лабораторії, які проводять щоденний контроль даної продукції.

Раніше повідомлялося, що в одному з сіл Саратського району Одеської області зафіксували спалах сибірської виразки. За попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро чоловік. Зараз ці люди госпіталізовані і перебувають під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їхньому життю нічого не загрожує. Діагноз «сибірська виразка» підтвердився в одного із потерпілих.

Зазначалося, що спалах сибірської виразки в Одеській області локалізований, загрози поширення інфекції немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: