МОЗ підтвердив випадок сибірської виразки на Одещині

Читать на русском
В Одеській області у одного з п'яти, ушпиталених зі специфічними симптомами захворювання шкіри, підтвердився діагноз сибірська виразка.

В однієї з п'яти осіб, ушпиталених зі специфічними симптомами захворювання шкіри на Одещині, підтвердився діагноз «сибірська виразка», захворювання локалізоване.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в офіційному коментарі Міністерства охорони здоров’я, оприлюдненому 2 жовтня.

П’ятьох людей, які брали участь у забитті худоби в селі Міняйлівка Одеської області, ушпиталили зі специфічними симптомами захворювання шкіри.

За результатами лабораторних досліджень, проведених референс-лабораторією Центру громадського здоров'я МОЗ України, в одного хворого підтверджене захворювання на сибірку (шкірна форма, що лікується антибіотиками й не становить такої небезпеки, як легенева форма).

Також отриманий позитивний результат дослідження м’яса забитої тварини та ґрунту в дворі, де була забита хвора тварина.

Ситуація знаходиться під контролем місцевої влади. Фахівці Держпродспоживслужби та обласного лабораторного центру проводять необхідні заходи з недопущення розповсюдження захворювання.

«Захворювання локалізоване в межах одного села – з 30 вересня 2018 року запровадили карантин. Медики обстежують людей, які контактували з хворими тваринами чи вживали м’ясо забитої худоби», – заявляють у МОЗ.

Зазначається, що медики спостерігатимуть за станом здоров’я жителів села впродовж 15 днів.

Особам, які мали ризик зараження збудником сибірки, призначається термінова профілактика антибіотиками, за ними здійснюється медичне спостереження.

2 жовтня регіональні ЗМІ повідомили, що в Саратському районі Одеської області п'ять осіб ушпиталилиз діагнозом «сибірська виразка».

Повідомлялося про екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Стан ушпиталених оцінюється як стабільний.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: