У Львові в трьох чоловіків виявили небезпечну інфекцію

Читать на русском
До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували трьох чоловіків, у яких діагностували інфекційне захворювання - лептоспіроз.

До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували трьох чоловіків, у яких діагностували інфекційне захворювання - лептоспіроз.

Двоє хворих - зі Львова, третій - житель Жовківського району. Про це повідомляє Захід.net з посиланням на лікаря-епідеміолога цієї лікарні Наталію Тимко, пише «Слово і Діло».

За її словами, львів'янин, який живе неподалік проспекту ім. В. Чорновола, повідомив, що під час потопу у Львові (17 серпня - ред.), його будинок затопило. Йому довелося відром вичерпувати воду з дому. Працював без рукавичок і подряпав руки. Через ці подряпини могла потрапити інфекція.

Чоловік із Жовківського району захворів на лептоспіроз, скупавшись у ставку. Інший львів'янин, що проживає поблизу Галицького перехрестя, розповів медикам, що в його будинку завелися щури. На них полював домашній кіт та тих, кого спіймав, залишав на порозі. Господар викидав гризунів у рукавичках, але одного разу зробив це без них. І після цього захворів на лептоспіроз.

Лептоспіроз - це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, що викликається збудником лептоспірою, і характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується постійною лихоманкою.

З моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів. Захворювання в більшості випадків починається гостро, підвищується температура тіла до 39-40 С, хворі скаржаться на сильний головний біль, слабкість, біль у м'язах, особливо литкових. Основними носіями збудника лептоспірозу в природних умовах є щури, польові миші, землерийки, їжаки. Зараження зазвичай відбувається в воді через пошкоджену шкіру або слизові оболонки. У той же час, від людини до людини ця інфекція не передається.

Також нагадаємо, що в Києві зафіксували лихоманку Західного Нілу.

Раніше в школі Ужгорода виявили небезпечну інфекцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: