Після кору прийде серйозніша інфекція – лікар Комаровський

Читать на русском

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на відповідне відео, оприлюднене лікарем.

Корь уже здесь! Ждём дифтерию... - Доктор КомаровскийДоктор Комаровский

«Хлопці, я рік тому все суспільство попереджав щодо кору. Суспільство вимагає трупів, без трупів ви не готові вірити ... Зараз я вас хочу ще раз попередити: кір – це розминка, й буде гірше. Тоді кір здасться вам солодкою ягідкою на торті, а ось «тортик» – це дифтерія, а з нею все не так просто. Кір – ви одноразово зробили щеплення, й у вас на 80-85% уже є захисні антитіла. Від дифтерії потрібно зробити щеплення тричі поспіль, потім ще раз через рік, і потім кожні десять років вакцинуватися. Тому з дифтерією так швидко створити у всіх імунітет не вийде», – сказав педіатр.

«Абсолютно безглуздо в цей час, коли така кількість дітей вакциновані від дифтерії, вимагати для шкіл і дитсадків вакцини від кору, й ставити це умовою відвідування дитсадка та школи, але не згадувати про дифтерію. А дифтерія як?», – звернувся до глядачів Комаровський.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«З дифтерією ситуація наступна – ви можете бути прекрасно щеплені, але дорослі, яких в минулий спалах дифтерії померло вдвічі більше, ніж дітей, скажіть, коли ви за останні 10 років від дифтерії прищеплювалися? Зробіть щеплення, будь ласка. Ви маєте знати, що від кору помирає один на тисячу, а від дифтерії без сироватки вмирають 50%, а з сироваткою в найкращих клініках світу все одно смертність 10-15%, тобто вмирає кожен десятий. А у нас у країні з сироваткою, м'яко кажучи, важко», – попередив доктор.

Підбиваючи підсумки сказаного, Комаровський повідомив, що дифтерія прийде обов'язково, «вона не може не прийти, є біологічні закони. Помре багато людей, це не кір, це набагато гірше, набагато небезпечніше. У дорослих набагато більше шансів померти від дифтерії, ніж у дітей. Тому, дорослі, будь ласка, зробіть щеплення від дифтерії», – резюмував педіатр.

Раніше стало відомо, звідки кір прийшов в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: