Суд окупованого Криму пом'якшив вирок Балуху

Читать на русском
Суд окупованого Криму пом'якшив на місяць вирок українському активісту Володимиру Балуху, якому раніше присудили 5 років колонії і 10 тисяч рублів штрафу.

Так званий «Верховний суд» окупованого Криму пом'якшив на місяць вирок українському активісту Володимиру Балуху, якому раніше присудили 5 років колонії й 10 тисяч рублів штрафу нібито за зберігання зброї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Звільнення політв’язнів: чи вплине Ердоган та чи достатнім є тиск ЗаходуПрезидент України сподівається, що турецький лідер Реджеп Ердоган допоможе вплинути на Росію для звільнення українських політв'язнів.

Відзначається, що остаточний вирок: 4 роки та 11 місяців колонії. Штраф залишили без змін.

Повідомляється, що Балух брав участь у засіданні через відеозв'язок, оскільки «відмовився виходити з камери».

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до віце-президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньера з проханням терміново сприяти візиту лікарів до українського політв'язня Володимира Балуха через погіршення його стану після побиття в сімферопольському СІЗО.

14 вересня ввечері заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що в сімферопольському СІЗО українського політв'язня Володимира Балуха «вивели з камери, сильно побили й погрожують позбутися його». Пізніше Чийгоз розповів, що після побиття в Балуха сильно боліла голова й печінка.

Адвоката Балуха й громадського захисника архієпископа Кримської єпархії УПЦ КП Климента, які приїхали після інформації про побиття їхнього підзахисного, до українця не пустили.

17 вересня Климент таки відвідав українського політв'язня Балуха в сімферопольському СІЗО й розповів, що тому зле: скаржиться на сильний біль у серці, однак продовжує голодування в заявленому режимі.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

Уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Володимир Балух «сам порушує порядок» у СІЗО.

Ув'язнений окупантами в анексованому Криму український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку в сфабрикованій проти нього кримінальній справі.

5 липня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив його до 5 років колонії загального режиму та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ.

Російське слідство звинувачувало Балуха в зберіганні зброї. Сам він говорить, що зазнав репресій через проукраїнську позицію, зокрема через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: