Політв'язень просить Сенцова припинити голодування

Читать на русском
Клих написав іншому українському ув’язненому в Росії Олегу Сенцову із закликом припинити голодування.

Політв'язень Кремля Станіслав Клих написав іншому українському ув’язненому в Росії Олегу Сенцову із закликом припинити голодування.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомила його мати Тамара Клих, яка мала триденне побачення із сином у російській в’язниці.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

За її словами, Клих отримав від Сенцова листівку та листа, які режисер написав, ймовірно, ще до голодування.

«Просив Сенцова (у Стаса немає дітей, а в Сенцова є), сказав: «Мамо, скажи Денісовій, хай передасть, щоб він перестав голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх (голодує – ред.), і ми його не засудимо, якщо його звільнять одного, бо в нього двоє дітей, ще й кажуть, що одна хвора. Хай подумає про дітей і не голодує», – переказала Тамара Клих слова сина.

Вона додала, що у власне звільнення Станіслав не вірить.

«Не вірить ні в яке звільнення. Абсолютно. Там по НТВ (у нього є телевізор тепер є, консул привіз, то він дивиться НТВ) показували – і як вони таке пропустили показати? – Станіслава, Балуха, Карпюка та Гриба, що нібито готують якось дорожню карту щодо обміну, але кого і як обмінюватимуть, невідомо», – підсумувала мати Клиха.

Раніше Тамара Клих розповіла, що її син-політв'язень Кремля виглядає трохи краще, але постійно скаржиться на біль у серці, нирках і ногах.

Сенцов написав заповіт на свою творчість – сестраУкраїнський режисер Олег Сенцов, який дотримується протестного голодування 120-й день, заявив, що не вірить в щасливий кінець, і вже написав заповіт.

Нагадаємо, в 2016 році українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО й у 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні. Втім, Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Пізніше стало відомо, що він збожеволів через тортури у в’язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували в Росії, змушуючи свідчити проти екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Як відомо, Олег Сенцов голодує 138-й день.

Раніше в Парижі оголосили «ланцюгове» голодування на підтримку українського режисера.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: