Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 30 серпня до 1 жовтня

Читать на русском

За минулий місяць члени Кабінету міністрів дали 21 нову обіцянку. Пам'ятаємо, що «найбалакучішим» був прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Ще 15 обіцянок вони змогли виконати, а 6 – провалили. Як завжди, міністри багато обіцяли на тему інфраструктури (36% запевнень), національної безпеки (17%), освіти (14%) та економіки (12%).

Володимир Гройсман, серед іншого, пообіцяв, що поточний державний бюджет буде виконаний за доходами та видатками. «Бюджет 2019 року також ще базується на повній реалістичності», – зазначив він.

Прем'єру також вдалося цього року відремонтувати дві обіцяні дороги: Тернопіль-Львів і Харків-Охтирка. Станом на кінець вересня роботи були завершені. А ось магістраль Львів-Миколаїв до наступного року відремонтувати не вдасться. 31 травня Гройсман повідомив, що в 2018-му відремонтують ділянки магістралі Львів-Херсон у межах Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької областей та частини Черкаської області до Умані. А в 2019 році ремонт магістралі Львів-Херсон буде завершений повністю. Тож терміни зсунулися.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що жовті «Богдани» скоро зникнуть із доріг. «У першу чергу ми помітимо це на міжобласних маршрутах. У нас уже є заявки від окремих компаній про те, що вони готові виходити на маршрути за новими правилами новим рухомим складом. Зараз відбувається процес узгодження», – додав він.

Нагадаємо також, що нещодавно Омеляну повідомили про підозру в незаконному збагаченні та декларування недостовірної інформації. Суд відпустив міністра на поруки. А він, своєю чергою, пообіцяв, що не піде у відставку добровільно. «Мені ця посада вже набридла, і я переконаний, щойно подам у відставку, то більшість цих заворушень зникне. Я впевнений, що в мене не було б проблем, якби я не був міністром. Це розумію і я, і моя родина. Але такої радості я їм не доставлю», – заявив Омелян.

І вчергове Омелян провалив обіцянку, що стосується української авіакомпанії SkyUp: вона не почала здійснювати регулярні внутрішні рейси із серпня. Тепер терміни посунули на вересень, оскільки в компанії виникли певні технічні труднощі. Зате, як і обіцяв голова Мінінфраструктури, лоукостер Ryanair почав польоти до «Борисполя». 3 вересня компанія виконала регулярний рейс в Україну з Берліна.

До кінця цього року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв підписати угоду з Польщею про обмін інформацією та тимчасову міграцію. Він зазначив, що угода вже два роки лежить у польської сторони, але зараз процес розблокований.

Євген Нищук пообіцяв за два роки завершити будівництво Національного музею «Меморіал жертв Голодомору». «Ми активізували роботу в цьому році. Ми плануємо, що через два роки музей буде завершений – друга черга. Тобто буде повноцінний музей із самою спорудою, з експозицією», – розповів міністр культури.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов виконав свою обіцянку, яку давав ще в 2015 році, – створити центри олімпійської підготовки зі стрибків у воду, художньої гімнастики та легкої атлетики. 31 серпня інтерв'ю «Слову і Ділу» він повідомив, що в Україні створений Державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики з філіями в Сумах і Луцьку. Також створений центр художньої гімнастики, розташований на території СК «Атлет». Центр олімпійської підготовки зі стрибків у воду розміщений на базі спорткомплексу «Ліко».

Детальніше – в нашому дайджесті.

Раніше ми писали про те, скільки урядовці заробили в серпні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: