Хто з політиків наобіцяв найбільше у вересні

Читать на русском

У вересні лідери за кількістю нових обіцянок кардинально змінилися. «Найбалакучішим» став прем'єр-міністр Володимир Гройсман, на другому місці – голова Харківської обладміністрації Юлія Світлична. Потрапили до рейтингу також спікер парламенту Андрій Парубій, нардеп Сергій Каплін та мер Кропивницького Андрій Райкович.

Більшість обіцянок Гройсмана пов'язані з проектом бюджету на 2019 рік. Зокрема, він пообіцяв підняти зарплату військовим і службовцям органів Міністерства внутрішніх справ. «Військовослужбовець отримуватиме мінімальну зарплату 10 тисяч гривень. Всі інші служби правопорядку та правоохоронні структури, такі як Національна поліція, Національна гвардія, ДСНС, вони будуть отримувати, відповідно, меншу заробітну плату, але все ж не менш ніж 9 тисяч гривень. Це я говорю про мінімальну заробітну плату», – заявив прем'єр.

Крім того, він пообіцяв виділити 56 млрд грн на будівництво доріг, збільшити фінансування програми теплих кредитів на 100 млн грн і підняти мінімалку до 4 тис. 170 грн.

Світлична у вересні давала обіцянки щодо благоустрою області. Обіцяла збудувати дві нові амбулаторії в Чугуївському районі та одну – в Шевченківському. Частина обіцянок стосувалася міста Люботина. «Уже визначили місце, де відремонтуємо дитячий садок на 110 місць. Також будемо реконструювати ваш Будинок культури, який 30 років до цього не бачив капітального ремонту. Будемо продовжувати ремонт у міській лікарні. Також плануємо реалізацію великої кількості інфраструктурних проектів. Займемося освітленням, забезпечимо місто комунальної технікою, зокрема сміттєвозом, відремонтуємо водопровід», – розповіла вона.

Парубій на початку вересня окреслив плани на нову сесію роботи Верховної Ради. Пообіцяв, зокрема, що восени парламент розгляне законопроект про мову (це вже є в планах на поточний пленарний тиждень) і законопроекти щодо посилення національної безпеки України. Крім того, спікер обіцяв ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів у Раді.

Трохи сюрреалістичну обіцянку дав Каплін: запевнив, що мішками з підписами за відставку Кабінету міністрів заблокує урядовий квартал і перекриє траси. І обіцяв під час кожного свого виступу вимагати відставки міністра соціальної політики Андрій Реви.

А мер Кропивницького на початку вересня пообіцяв звільняти директорів шкіл за побори з батьків. «Як міський голова заборонив побори школи з батьків. Я не хочу чути, що в окремих закладах батьки збирають чималі кошти. Я сказав директорам, що вони опиняться за межами школи, якщо вимагатимуть самі або через посередників кошти від батьків», – заявив Райкович.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралось, які обіцянки політики мають виконати в жовтні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: