Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян запевнив, що жовті «Богдани» скоро зникнуть з доріг

17 вересня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що жовті «Богдани» скоро зникнуть з доріг.
Не виконано
Сказано 17 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.epravda.com.ua/publications/2018/09/17/640643/
  • https://www.youtube.com/watch?time_continue=755&v=ILwSxg5SVAc
  • https://mtu.gov.ua/news/30811.html?PrintVersion

Результат

21 січня 2019 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян висловив думку щодо використання маршруток у великих містах.

«Я переконаний, що альтернативи великим автобусам у великих містах немає. Тобто ці маршрутки, вони повинні зникнути як клас. В Києві, в Дніпрі, в Харкові їх не може бути, вони не мають права на життя…І тут ми докладемо всіх зусиль, щоб вони зникли», – зазначив міністр (відео 13:00).

5 квітня 2019 року, міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із представниками автотранспортних компаній сфери внутрішніх автобусних перевезень, а також пересвідчився, що одним із наслідків реформи з лібералізації та дерегуляції автобусних перевезень стало оновлення парку. «Це – автобуси, які вже працюють на рейсах і перевозять пасажирів. Це – не виставковий варіант. Це – новий транспорт для наших людей. Реформа працює! Ми навмисно зібрали конкурентів, щоб показати – ми не робили реформу під якусь одну компанію. Наш замовник – пасажир. До 2030 року на автошляхах України мають бути неоплани або їх аналоги – ніяких маршруток! Дякую перевізникам, які сумлінно працюють і поважають пасажирів», – зазначив міністр.

Можна зробити висновки, що ситуація з оновленням рухомого складу на міжобласних напрямках суттєво покращилася, проте залишається проблема оновлення складу у містах, де продовжують курсувати жовті маршрутні автобуси марки «Богдан», тому обіцянка отримує статус «не виконано».