Які обіцянки політики мають виконати в жовтні

Читать на русском

Перший місяць осені пролетів досить швидко й пішов на «розкачку» після парламентських канікул і масових відпусток. Але час політикам братися за роботу. «Слово і Діло» сьогодні розбиралось, які обіцянки вони мають виконати в жовтні.

Більшість таких обіцянок зафіксовано в народних депутатів. Спікер парламенту Андрій Парубій на початку серпня запевняв, що одним із перших питань, яке Рада розгляне восени, буде реформування виборчої системи. Відзначимо, що одну важливу віху Рада вже подолала – оновила склад Центральної виборчої комісії.

Олег Ляшко обіцяв на початку цієї сесії домогтись ухвалення закону про хімічну кастрацію педофілів. Законопроект також передбачає створення в Міністерстві внутрішніх справ Єдиного реєстру засуджених за педофілію та збільшення максимального терміну покарання за педофілію. «Це єдиний спосіб захистити наших дітей», – зазначив депутат.

У парламенті має з'явитися законопроект щодо запобігання порушенню виборчого законодавства. Сергій Каплін давав таку обіцянку на початку вересня. А Віктор Бондар пообіцяв проголосувати за продовження особливого статусу Донбасу.

Із членів Кабінету міністрів жовтнева обіцянка є в міністра освіти і науки Лілії Гриневич. За її словами, цього місяця всі першокласники вже мають бути з підручниками. «Усі ці підручники будуть у школах. Держава вклала в це гроші. Закликаю батьків не купувати підручники за власний рахунок. У перших класах підручники з'являться в жовтні», – заявила вона.

Голова ДБР Роман Труба назвав новий термін запуску роботи його відомства. Наприкінці жовтня має запрацювати Державне бюро розслідувань. Зараз на фінальній стадії перебуває конкурс на посади в територіальних управліннях, потім співбесіди з кандидатами та спеціальна перевірка.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, які обіцянки потрібно виконати нардепам під час роботи 9-ї сесії парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: