Ватикан виправив заяву про підтримку надання автокефалії Україні

Читать на русском

Ватикан виправив заяву Павла Клімкіна про підтримку надання автокефалії Україні. Але від своїх слів не відмовився.

Ватикан виправив заяву прес-служби українського міністра закордонних справ Павла Клімкіна про підтримку надання автокефалії Україні.

Як пише «Слово і Діло», у заяві, опублікованій на сайті Апостольської нунціатури (дипломатичне представництво Святого Престолу) в Україні, підкреслюється, що створення помісної церкви є внутрішньою справою православної церкви.

«Частково виправляючи новину, яку вчора дало урядове джерело, де йдеться про зустріч між архієпископом Полом Річардом Галлахером ... і паном Павлом Клімкіним ..., Апостольська нунціатура в Україні ще раз підтверджує позицію, багаторазово висловлену Святим Престолом, для якого питання створення єдиної української православної помісної церкви є внутрішнім питанням православної церкви, щодо якого Святий Престол не чинив і не має наміру надавати ніякої оцінки», — йдеться в повідомленні представництва католицької церкви на території України.

Нагадаємо, вчора відбулася зустріч секретаря із міждержавних відносин Святого престолу Пола Річарда Галлахера з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

За підсумками якої була озвучена новина, що Ватикан поважає рішення України щодо створення Єдиної помісної церкви.

Раніше, Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив до Києва двох екзархів у межах підготовки до надання автокефалії Українській церкві. Особистими представниками Патріарха призначені архієпископ Даниїл Памфілійський зі США та єпископ Іларіон Едмонтонський із Канади.

Патріарх Варфоломій у посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України підтвердив своє рішення надати Українській церкві томос про автокефалію.

РПЦ висловила різкий протест у зв'язку з призначенням Константинопольських екзархів, назвавши це «вторгненням на свою канонічну територію», й пригрозила розривом євхаристичного спілкування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: