Автокефалія: Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві

Читать на русском

Вселенський Патріархат призначив двох екзархів у Києві. Його Преосвященного Архієпископа Даніеля Памфілона зі США та його Преосвященного Єпископа Іларіона з Едмонтона з Канади.

Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні головного Секретаріату Святого і Священного Синоду в Facebook.

Ідеться про підготовку до розгляду питання щодо надання автокефалії православній церкві в Україні.

«Під час підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві Його Преосвященного Архиєпископа Даніеля Памфілона зі Сполучених Штатів та Його Преосвященного Єпископа Іларіона з Едмонтона з Канади, обидва служать українським православним вірянам у відповідних країнах під екуменічним патріархатом», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій не визнає московської церковної юрисдикції над Україною.

Як відомо, 1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання Українській православній церкві автокефалії. На Собор прибули понад сто єпископів з усього світу. Собор відкрив патріарх Константинополя Варфоломій, який прочитав доповідь про самоуправство церковної влади Москви щодо Київської митрополії.

Як відомо, Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів із російським патріархом Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалили й проходять відповідні процеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: