Порошенко розповів про процес надання томосу для України

Читать на русском
Глава Української держави Петро Порошенко заявив про те, що українцям слід трохи почекати для отримання томосу.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко висловив тверду впевненість, що процес ухвалення рішення про надання Україні томосу про створення помісної Української Православної церкви вийшов на фінішну пряму.

Про це він заявив у вівторок в Нью-Йорку на зустрічі з українською громадою, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Укрінформ».

За словами президента, він ніколи не називав дати отримання і не буде.

«Я ніколи не називав дати Томосу, і не буду її називати. Я сказав, що нам, українцям, треба молитися й боротися за те, щоб Господь нам його послав. Але я твердо переконаний, що ми вже на фінішній прямій», – зазначив глава держави.

Він підкреслив, що в кожній державі церква повинна бути відділена. Порошенко додав, що завданням влади є захист України від іноземної церкви, а також створення єдиної української церкви.

«Я повністю з цим згоден, особливо коли ця держава іноземна. Це наше завдання – захистити Україну від іноземної церкви, бо ми – найбільша православна країна Європи. Церква повинна бути одна – українська», – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що українці чекали цього рішення дуже тривалий час. За його словами, Україна отримала цю допомогу.

«І камінням у Путіна в горлі стане той Крим, як вони втратили Україну для церкви московського патріархату», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко подякував патріарху Варфоломію за позицію щодо томосу. Раніше президент заявив, що значення томосу виходить за межі України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: