Розірвання договору про дружбу з РФ: Порошенко передав ноту генсеку ООН

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко передав Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутерріш ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією.

Президент України Петро Порошенко передав Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутерріш ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці у Twitter повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Договір про дружбу з РФ: офіційні документи вже в МосквіРосія отримала офіційну ноту від Києва про непродовження Договору про дружбу. Експерти говорять, що це не матиме жодних наслідків для України.

Цеголко також додав, що «наша нота буде розповсюджена як офіційний документ Генасамблеї і Ради Безпеки ООН».

«Президент передав Генеральному секретареві ООН ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією», - написав Цеголко.

Нагадаємо, 21 вересня Україна офіційно повідомила Росію про розірвання договору про дружбу. Голова МЗС України назвав цю подію дуже важливою, оскільки в ноті детально обґрунтовуються всі порушення Росією положень цього договору.

Додамо, 17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Зазначимо, раніше Порошенко заявляв, що договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Зокрема, він мав на увазі і договір про дружбу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: