Напад на активіста Михайлика був спланований – поліція

Читать на русском
Затримані в Одесі іноземці підозрюються в замаху на вбивство одеського активіста Олега Михайлика, замовник злочину встановлюється.

Затримані в Одесі іноземці підозрюються в замаху на вбивство одеського активіста Олега Михайлика, замовник злочину встановлюється.

У ГУ Національної поліції в Одеській області повідомили, що затриманими виявилися троє громадян іноземної держави (33, 35 та 41 року), які тривалий час мешкають в Україні на підставі тимчасових довідок на проживання, пише «Слово і Діло».

Напади на активістів: Аброськін розповів про результати наради в ОдесіПравоохоронні органи впевнені в тому, що зможуть добитися результатів у розслідуванні нападу на активіста в Одесі.

В Одесі затримані чоловіки орендували квартири. Під час обшуків правоохоронці вилучили речові докази, які вказують на їх причетність до скоєння нападу. У одного з фігурантів знайшли вогнепальну зброю.

За даними слідства, напад на активіста не був спонтанним, оскільки за ним тривалий час велося спостереження. На даний момент правоохоронці встановлюють зв’язки затриманих осіб, аби встановити, хто міг бути замовником нападу.

Іноземці затримані до обрання судом міри запобіжного заходу. Їм інкримінують ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«Уже трьом особам підготовлено підозри за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Ми будемо звертатися до суду із запобіжним заходом, причому безальтернативним до застави», – зазначив прокурор Одеської області Олег Жученко.

Нагадаємо, що 25 вересня правоохоронці затримали трьох громадян Грузії за підозрою в причетності до нападу на одеського активіста Олега Михайлика.

Один з них Торніке Нагладзе (він же Герасін Торніке), за даними місцевих ЗМІ, є лідером серйозного злочинного угруповання. Його після затримання госпіталізували до лікарні. У поліції не пояснили госпіталізацію. Водночас адвокат затриманого заявив, що Торніке стало зле, коли він прийшов у відділок поліції у зв’язку з повідомленням про його розшук.

22 вересня в Одесі невідомі відкрили вогонь по політичному актівісту Олегу Михайлику. Кулі потрапили йому в грудну клітку в область серця і в руку. Унаслідок Михайлик втратив багато крові і переніс операцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: