Замах на активіста в Одесі: нові подробиці

Читать на русском
В Олега Михайлика стріляли з револьвера, він втратив майже дві літри крові і пережив клінічну смерть.

Одеська журналістка, екс-заступник голови Одеської ОДА Зоя Казанжи розповіла деякі подробиці замаху на активіста Олега Михайлика.

За словами журналістки, у Михайлика стріляли з револьвера калібру 5,6 мм, пише «Слово і Діло».

Напад на активіста в Одесі: до розслідування підключили СБУДля розслідування нападу на громадського активіста Олега Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли працівники СБУ.

«Вчора, близько 23 години, Олег був доставлений у клінічну лікарню №1 міста (Одеси). З проникаючим вогнепальним пораненням лівої половини грудної клітини та плеча. Стріляли з револьвера. 5,6 мм - попередньо калібр зброї», - написала Казанжи на своїй сторінці у Facebook.

Також Казанжи додала, що, на її думку, напад на Михайлика було спланованим і усвідомленим. За її словами, причиною нападу могла бути його діяльність і намір балотуватися в мери на майбутніх місцевих виборах.

Журналістка розповіла, що потерпілий активіст перебуває зараз у важкому стані. Поки лікарі не можуть дістати кулю.

«Стан Олега - важкий. Він втратив дуже багато крові - до 2 літрів. Відбулася клінічна смерть. Реанімували. Вранці, на превелике щастя, зняли зі штучної вентиляції легенів. Він прийшов до тями. Контактний. Тиск стабільний. Вчора тиск був 30 на 10», - зазначила вона.

Крім того, Казанжи повідомила, що зараз у Михайлика перебувають дружина і слідчий. Він дає свідчення.

«Напад стався біля будинку Олега, це майже поряд з обласним управлінням МВС. У поліції повідомили, що експерти свою справу зробили на місці злочину. Гільзи не знайшли. Хочеться вірити, тому що комунальні служби вранці все ретельно прибрали. Також у поліції повідомили, що знімуть відео з камер спостереження. Це центр міста, там камер понатикано всюди. Будемо сподіватися, що вони не всі одночасно зламалися», - підкреслила вона.

Нагадаємо, що ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика - громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила людей». Він перебував у критичному стані.

У партії вважають, що до нападу може бути причетний мер Одеси Геннадій Труханов.

У неділю, 23 вересня, радник голови управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що стан Михайлика стабілізувався, йому надано охорону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: