Луценко: до Одеси відправили посилену групу силовиків

Читать на русском
Група правоохоронців зі слідчих та прокурорів вилетіла до Одеси. Вони допоможуть розслідувати напад на одеського активіста Олега Михайлика.

До Одеси з Києва вилетіла група правоохоронців, щоб допомогти в розслідуванні нападу на одеського активіста Олега Михайлика.

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

Замах на активіста в Одесі: нові подробиціВ Олега Михайлика стріляли з револьвера, він втратив майже дві літри крові і пережив клінічну смерть.

«У зв'язку з черговим нападом на активістів в Одесі провів нараду з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Сьогодні посилена група правоохоронців з Києва вилетіла до Одеси», – написав він.

Луценко додав, що ситуацію в області (в тому числі й із нападами на активістів) проаналізують на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня.

Як пояснила УП речниця генпрокурора Лариса Сарган, ця група правоохоронців складається зі слідчих і прокурорів.

«Слідчі та прокурори з центрального апарату посилять групу слідчих Одеської області для того, щоб швидше розслідувати цю справу (напад на Михайлика – ред.)», – сказала вона.

Раніше начальник поліції Одеської області Дмитро Головін, слідство в справі замаху на Михайлика розглядає вже п’ять можливих версій (раніше повідомлялося про чотири).

Про що свідчать напади на активістів та в чому загроза для суспільства?Ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії Сила людей. Про ситуацію з нападами на активістів поговорили з експертами.

«Перша версія пов’язана з його громадською діяльністю. Друга – з проблематикою щодо «Золотому берега» (Олег Михайлик виступав з протестними акціями як ошуканий вкладник). Третя – пов’язана з проблематикою по авторинку «Успіх». Четверта – особисті відносини. І п’ята – замах скоїли невстановлені особи з хуліганських мотивів», – зазначив Головін.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила людей».

У партії вважають, що до нападу може бути причетним мер Одеси Геннадій Труханов, акції проти діяльності якого проводив Михайлик.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: