Варфоломій озвучив свою позицію щодо автокефалії для України

Читать на русском
Говорячи про критику з боку Росії щодо позиції Варфоломія про автокефалію УПЦ, патріарх заявив: Ми не боїмося погроз.

Українська православна церква має здобути автокефалію, оскільки має на це право, заявив під час літургії в церкві святого Фоки у Стамбулі Вселенський патріарх, предстоятель Константинопольської православної церкви Варфоломій.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

«Настав час Україні отримати статус автокефалії, який вона отримає, сподіваюся, незважаючи на наявні реакції ... і це станеться, тому що це право церкви», - сказав патріарх, реагуючи на заперечення Російської православної церкви про статус УПЦ.

Говорячи про критику з боку Росії щодо позиції Варфоломія про автокефалію УПЦ, патріарх підкреслив: «Ми не боїмося погроз».

Варфоломій додав, що екуменічний патріархат має право надавати автокефалію, як це було зроблено в ряді церков, починаючи з Росії у 16 столітті.

Нагадаємо, що Вселенський патріарх Варфоломій призначив двох своїх повноважних представників для підготовки до надання автокефалії УПЦ.

Пізніше Синод РПЦ ухвалив припинити участь у структурах під головуванням Константинопольського патріархату. У храмах Московського патріархату припинять згадувати Вселенського патріарха Варфоломія в молитвах. Водночас євхаристійне спілкування між патріархатами залишається.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: