США пообіцяли підтримку Україні в боротьбі за автокефалію

Читать на русском
США підтримують кроки Україну  для створення єдиної Української автокефальної православної церкви.

США підтримують кроки Україну для створення єдиної Української автокефальної православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив посол США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюель Браунбек під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві.

«Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину українську автокефальну православну церкву», - заявили у прес-службі глави держави.

Зазначається, що Порошенко привернув увагу посла до чисельних свідчень порушень релігійної свободи на окупованих Росією українських територіях.

«Також наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування на окупованому Донбасі та в Криму українських віруючих Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань», - зазначив президент.

Нагадаємо, що 7 вересня Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив у Київ двох екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії Українській церкві. Їхній звіт, ймовірно, заслухають на Синоді Вселенського Патріархату 9-11 жовтня.

Російська православна церква висловила різкий протест в зв'язку з призначенням константинопольських екзархів, назвавши це «вторгненням на свою канонічну територію» і пригрозила розривом євхаристичного спілкування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: