Порошенко зустрівся з екзархами Патріарха Варфоломія

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна вийшла на фінішну пряму в питанні отримання автокефалії православної церкви.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна вийшла на фінішну пряму в питанні отримання автокефалії православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це голова держави сказав під час зустрічі з екзархами Константинопольського патріархату в понеділок, 17 вересня, у Києві.

«Ми спільно, особливо в останні три роки, пройшли цей шлях, і в рамках цього шляху зараз вже можемо сказати, що вийшли на фінішну пряму», - заявив президент.

Порошенко зазначив, що Україна з нетерпінням чекає воцаріння єдиної помісної православної церкви, яка б стала «тим символом возз'єднання країни, об'єднання світу, благодаті, які б сприяли нарешті об'єднанню і православної віри, і Української держави».

Як повідомлялося, Константинопольський патріархат призначив своїми екзархами в Україні архієпископа Памфілійського Данила з США і єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади.

Призначення екзархів Вселенського патріарха Варфоломія в Україну допоможе будівництву помісної незалежної церкви.

Нагадаємо, на Архієрейському соборі Константинопольської церкви було підтверджено, що Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких погоджень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: