Названа найбільша сума боргу з аліментів

Читать на русском
Міністерство юстиції України прийняло рекордну кількість постанов щодо великих боржників по аліментах з максимальними штрафами.

Міністерство юстиції України видало найбільшу кількість постанов із заборгованості зі сплати аліментів терміном більше трьох років і сумою штрафу в розмірі 50%.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 18 вересня, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами заступника міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко, наприклад, у Тернопільській області боржник оплатив борг по аліментах, який накопичувався дев'ять років, у розмірі 84 тисяч гривень і штраф у розмірі 42 тисяч гривень.

Також наголошується, що на цей час виконавцями складено 6500 постанов про накладення на боржників штрафу в розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 5100 постанов про накладення штрафу в розмірі 30% за тими провадженнями, де заборгованість становить від 2 до 3 років, і 12 700 постанов про накладення штрафу в розмірі 50% за заборгованість більше 3 років.

За даними відомства, у Києві виконавцем була стягнута на користь дитини заборгованість у розмірі 76 тисяч гривень і штраф у 38 тисяч гривень.

У Миколаївській області після ухвалення постанови про накладення штрафу боржник оплатив і суму боргу в розмірі 62 тисяч гривень, і штраф у 31 тисячу гривень.

Також повідомляється, що боржник з Кропивницького також ліквідувала борги з аліментів перед донькою, щоб виїхати на заробітки до Польщі. Жінка сплатила 49 тисяч гривень боргу і 24,5 тисячі гривень штрафу.

Нагадаємо, із 6 лютого в Україні запровадили публічний реєстр неплатників аліментів, жорсткі обмеження щодо виїзду за кордон таких боржників і користування ними транспортними засобами.

А з 29 серпня в Україні збільшився розмір аліментів. Також будуть нараховуватися відсотки на заборгованість перед дітьми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: