В Україні пройдуть контрольні перевірки неплатників аліментів

Читать на русском
Мобільні групи з ліквідації заборгованості з аліментів проведуть в Україні низку контрольних перевірок.

Мобільні групи з ліквідації заборгованості з аліментів проведуть в Україні низку контрольних перевірок.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції України Світлана Глущенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Утримання літніх батьків: запровадження аліментів та проблеми забезпеченняМінсоцполітики хоче зобов'язати українців платити аліменти на утримання літніх батьків. У проблемах забезпечення розбирались експерти.

Зокрема, згідно з її словами, з 14 травня представники Мін'юсту контрольні перевірки проведуть у Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській та Запорізькій областях. Також із 21 травня мобільні групи працюватимуть у Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Миколаївській, Чернігівській областях та в місті Києві.

Глущенко також зазначила, що з початку дії закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» обсяг стягнутих коштів із боржників аліментів збільшився в декілька разів.

Так, у деяких регіонах сума сплати заборгованості з виплати аліментів зросла більш ніж у 15 разів. Наприклад, у Луганській області державним виконавцям вдалося стягнути понад 20 млн грн аліментів, що в 15,5 разів більше, ніж до початку дії закону. У Миколаївський – 33,5 млн грн (у 10 разів більше), в Рівненській – майже 30 млн грн (у 6 разів більше).

Лідерами зі стягнення боргів зі сплати аліментів після початку дії закону є: Дніпропетровська область із сумою стягнення 152,1 млн грн; Одеська область – 103,6 млн грн; Полтавська область – 73,6 млн грн.

«Такі показники свідчать, що закон працює й нововведення є дієвим мотиватором для недобросовісних батьків платити аліменти на дитину. Одночасно Міністерство буде продовжувати кампанію щодо посилення відповідальності за несплату аліментів. Найближчим часом Верховною Радою буде ухвалений другий пакет законодавчих новацій, які передбачають ще більше посилення тиску на неплатників аліментів», – зазначила Глущенко.

Нагадаємо, близько 9 тисяч українців оголосили в розшук через несплату аліментів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: