Близько 9 тисяч українців оголосили в розшук через несплату аліментів

Читать на русском
Наразі на виконанні перебувають 497,1 тисячі виконавчих документів про стягнення аліментів.

За несплату аліментів у розшук оголосили 8 тисяч 778 українців.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції України Світлана Глущенко, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«Наразі на виконанні перебувають 497,1 тисячі виконавчих документів про стягнення аліментів. При цьому з початку року це число зменшилося на 34,6 тисячі документів, тобто на 6,5% порівняно з початком року», – зазначила заступниця міністра.

Крім того, вона повідомила, що з початку року стягнуто понад 1,1 мільярда гривень аліментів. Із них 355 мільйонів гривень стягнуто завдяки застосуванню встановлених законом обмежень.

За словами Глущенко, з початку дії законодавчих нововведень, тобто з 6 лютого, державними виконавцями винесено 118 тисяч 140 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, 119 тисяч 231 – в праві керувати транспортними засобами, 119 тисяч 116 – у праві користування зброєю, 119 тисяч 120 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника в праві полювання. Також судом винесено 528 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Раніше Міністерство юстиції підготувало новий пакет законопроектів, які пропонують посилити відповідальність осіб, які ухиляються від сплати аліментів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: