Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко пообіцяв найближчими тижнями внести до парламенту новий пакет законів щодо аліментів

22 березня 2018 року міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв найближчими тижнями внести до парламенту новий пакет законів щодо аліментів. Пакет законів передбачатиме збільшення розміру мінімальних аліментів, введення жорстких санкцій за несплату аліментів, надання права дітям на частку спільного майна колишнього подружжя, запровадження механізму звільнення дітей від утримання непрацездатних батьків, які не сплачували аліменти понад 3 роки, тощо (відео:09:56).
Виконано
Сказано 22 березня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=KcFEvq7kI2s
  • https://minjust.gov.ua/news/ministry/pavlo-petrenko-prezentuvav-drugiy-paket-zakonodavchih-zmin-yaki-posilyuyut-vidpovidalnist-neplatnikiv-alimentiv

Результат

19 квітня 2018 року міністр юстиції Павло Петренко презентував у Верховній Раді пакет законодавчих ініціатив, спрямованих на захист прав дітей та посилення відповідальності батьків, які ухиляються від сплати аліментів.

Зареєстровані законопроекти (№8294, №8295 та №8296) передбачають нарахування пені за прострочення сплати аліментів від 20% до 50% від суми боргу, автоматизований арешт коштів боржників, скасовування податку на аліменти від батьків-нерезидентів та податкові пільги батькам, які оплачують розвиток дитини тощо.