До закону про аліменти ледь не внесли поправку про енергетику

Читать на русском
У рамках розгляду закону про захист дітей (закон про виплату аліментів) у Верховній Раді розглянули й відхилили поправку про звільнення від податків імпорту обладнання для відновлюваної енергетики.

У рамках розгляду закону про захист дітей (закон про виплату аліментів) у Верховній Раді розглянули й відхилили поправку про звільнення від податків імпорту обладнання для відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Поправку про внесення змін до статтей 165 та 166 Податкового кодексу України подав депутат від фракції «Народного фронту» Юрій Вознюк. Комітет із питань податкової та митної політики врахував її при підготовці проекту до другого читання.

Згідно з поправкою, пропонувалося до 1 січня 2020 року звільнити від сплати ПДВ операції із ввезення устаткування для виробництва енергії з відновлюваних джерел.

«Тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту обладнання, устаткування, комплектуючих, що класифікуються за товарними підкатегоріями 8502 31 00 00, 8541 40 90 00, 8537 20 91 00, 8535 90 00 00, 8504 23 00 00, 8504 40 88 00 згідно з УКТ ЗЕД і призначені для виробництва енергії з відновлювальних джерел енергії платником податку, який у встановленому чинним законодавством України порядку отримав технічні умови на підключення до електричних мереж», – ідеться в поправці.

Перед голосуванням депутати поставили поправку на підтвердження, але вона не набрала необхідних 226 голосів. Спікер Андрій Парубій перед голосуванням за закон у другому читанні та в цілому підкреслив, що закон ухвалюється без проваленої поправки.

Цікаво, що за поправку проголосували 56 депутатів фракції «Блоку Петра Порошенка», 40 депутатів «Народного фронту», 24 депутати «Опозиційного блоку», 19 – Радикальної партії Олега Ляшка, п'ятеро позафракційних депутатів і п'ятеро – з групи «Відродження», а також троє представників ВО «Батьківщина».

Депутат від БПП Мустафа Найєм зазначив на своїй сторінці в Facebook, що поправку, яку помістили до закону про виплату аліментів, вніс «Народний фронт», а захищав БПП.

Раніше стало відомо, що в Україні пройдуть контрольні перевірки неплатників аліментів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: