Стало відомо, хто хоче взяти міністра Омеляна на поруки

Читать на русском
Містр за міністра горою. Ігор Жданов попросив Солом’янський райсуд Києва віддати йому на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Міністр спорту Ігор Жданов попросив Солом’янський райсуд Києва віддати йому на поруки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

Як пише «Слово і Діло», заяву Жданов опублікував у Facebook.

Омеляна підозрюють у незаконному збагаченні: що пишуть у соцмережахВолодимиру Омеляну вручили підозру в незаконному збагаченні. Що про це думають у соцмережах, вивчило Слово і Діло.

Жданов також висловив переконання, що Омелян жодним чином не ухилятиметься від слідства.

«Розраховую, що розслідування й судовий процес проходитимуть чесно, об’єктивно, без упередження та політичних мотивів, і це даст можливість Володимиру Омеляну спростувати звинувачення на свою адресу в цивілізований європейський і правовий спосіб», – додав міністр.

Проте, як відомо, прокурори не клопотатимуть про арешт чи затримання Омеляна, а проситимуть про запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у відставку йти не збирається.

13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

У п’ятницю, 14 вересня, Солом’янський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, якого НАБУ підозрює в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити Омеляну заставу в 5 мільйонів гривень.

Омелян стверджує, що підозра НАБУ необгрунтована і він з легкістю доведе у суді походження своїх статків. Міністр поскаржився, що постраждав його імідж і ще доведеться витрачати гроші і час на судову тяганину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: