САП визначилася із заставою для Омеляна

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу в 5 мільйонів гривень міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити заставу в 5 мільйонів гривень міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело в САП.

Омелян відреагував на підозру від НАБУМіністр інфраструктури Володимир Омелян, якому працівники НАБУ вручили підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації, вважає дії відомства пошуком сенсації.

«Ми не бачимо підстав для затримання, й перетворювати це в шоу точно не потрібно», – відзначило джерело видання.

Він повідомив, що 5 млн грн – це, на думку НАБУ, сума різниці задекларованих доходів і витрат.

«У цьому кейсі не зовсім просто ... Ми все ж очікуємо від наших колег розслідувань щодо «Укравтодору», «Укрзалізниці», а не акцентування на гучних іменах», – додало джерело.

За його словами, розслідуванням справи щодо Олемяна займалися 8 детективів.

Прес-служба Солом'янського районного суду Києва в Facebook повідомила, що 13 вересня надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу Омеляну. Автоматизована система документообігу суду передала клопотання в провадження судді Ганні Сергієнко.

Дату й час розгляду клопотання поки не повідомили.

Нагадаємо, вранці 13 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК України) та декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: