Стало відомо, коли суд обиратиме запобіжний захід Омеляну

Читать на русском
Підозрюваному детективами Нацбюро керівнику Мінінфраструктури завтра 14 вересня, оберуть запобіжний захід.
Володимир Омелянфото: «Слово і Діло»

Суду 14 вересня проведе судове засідання з розгляду клопотання детективів НАБУ про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Про це заявила прес-служба Солом'янського районного суду міста Києва на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Автоматичний розподіл вибрало слідчого суддю Ганни Сергієнко. Судове засідання призначено на 10:00 за адресою Вознесенський узвіз, 10-Б.

Як відомо, детективи НАБУ підозрюють Омеляна в незаконному збагаченні і декларування недостовірної інформації. За даними слідства, Омелян із 2008 року до квітня 2015 року витратив щонайменше 3,45 млн грн, що не співпадає з його доходами. За інформацією Бюро, міністр у період із 2000 року до квітня 2018 року отримав 2,17 млн грн офіційного доходу.

Детективи НАБУ також з'ясували, що в 2015 році Омелян набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами й вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску (належить брату Омеляна), готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Крім того, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016-му – понад 8,024 млн грн.

Сам міністр уже відреагував на підозру від НАБУ.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що САП проситиме для Омеляна заставу в 5 мільйонів гривень.

Раніше суд отримав клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: