Луценко в українській політиці: на що може претендувати генпрокурор після виборів

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Луценко може зайняти свою нішу в українській політиці, причому ролей для цього може бути кілька.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Петро Охотін, оцінюючи заяву Юрія Луценка про те, що за будь-яких підсумків виборів-2019 він має намір перейти в українську політику.

«У країні з токсичною системою взагалі поняття «репутаційні ризики» не існує. Вже зараз на деяких каналах, наприклад, демонструють відеосюжети з опозиційними політиками, які відкривають підприємство. Тому токсичність Луценка не робить його гіршим за інших політиків, які вже присутні в грі», – зазначив Охотін.

Ба більше, Луценко може відіграти багато ролей, передусім отримати мандат народного депутата на парламентських виборах 2019 року, уточнив він.

«Можна допустити, що він підтримуватиме ту політичну силу, де буде Порошенко. Можливо, навіть претендуватиме на роль голови фракції, якщо домовиться з Іриною Луценко», – додав політтехнолог.

Два роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаЗа два роки на посаді генпрокурора рівень відповідальності Луценка впав із 17 до 9 відсотків.

На його думку, також Луценко може претендувати на будь-яку роль під час розподілу президентських портфелей.

«Його досвід перебування на посаді міністра внутрішніх справ та генпрокурора робить його постійним кандидатом на різні силові посади», – підкреслив експерт.

Щодо наявності переговорів із командою Кличка, то в Кличка доволі високий рейтинг, а його політсила та структури залишаються впливовими, констатував він.

«Очевидно, що перед президентськими виборами в Україні структури Кличка – це те, що бентежить фантазію багатьох українських політиків. Наразі партія УДАР як була, так і залишиться частиною БПП, принаймні до травня 2019 року», – пояснив політтехнолог.

«Скоріш за все, Луценко говорить про співпрацю в контексті президентської кампанії Порошенка», – резюмував Петро Охотін.

Топ обіцянок Луценка за два роки на посаді в ГПУ – на нашій інфографіці.

Нагадаємо, Луценко провалив одразу чотири обіцянки щодо зняття недоторканності з нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: