Прокурор САП зачитав обвинувачення голові Держаудитслужби Гавриловій

Читать на русском
Антикорупційний прокурор зачитав обвинувальний акт щодо головного аудитора України Лідії Гаврилової.
Лідія Гаврилова та Віталій Кравецьфото: Ірина Салій, Судовий репортер

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець зачитав обвинувачення голові Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової в незаконному збагаченні та брехні в декларації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Обвинувальний акт щодо Гаврилової складається з 23 сторінок.

Очільниці Держаудитслужби інкримінується отримання у власність активів вартістю 9,9 мільйона гривень, законність набуття яких не підтверджена доказами. Йдеться про квартиру (в декларації вказана занижена вартість), автомобіль колишнього чоловіка Toyota Land Cruiser 200 вартістю 2,21 млн грн і два його паркомісця, побутову техніку, меблі, мобільні телефони, золоті злитки та готівку. Автомобіль колишнього чоловіка та паркомісця не були задекларовані Гавриловою, попри спільний побут, у тому числі закордонні поїздки. За версією детективів, чиновниця в 2016 році спеціально розлучилася з ним, щоб не вносити його майно до декларації. Водночас у декларації за 2017 рік колишній чоловік головного аудитора України з'явився разом зі своїм майном.

Суд затвердив порядок дослідження доказів: спочатку письмові докази обвинувачення та письмові докази захисту, потім допит свідків звинувачення й захисту, в кінці –– допит обвинуваченої.

Перелік свідків узгоджуватиметься пізніше. Але вже відомо, що прокурор хоче викликати 6 осіб, серед яких попередня господарка квартири Гаврилової, ріелтор, працівник посольства України в США, який ходив із Гавриловою за покупками, коли вона їздила до Вашингтона.

Захист планує заявити 29 свідків.

Прокурор САП сказав, що адвокати, ймовірно, помилково передали йому список своїх свідків. Кравець вважає, що 29 свідків – це багато, й просив суд звернути на це увагу. Адвокат Ярослав Белявський заявив, що наполягатиме на допиті всіх осіб, оскільки на стадії слідства захист не мав таких повноважень для допиту, як сторона обвинувачення.

Суд призначив засідання на 4 жовтня та 5 листопада. Наступного разу прокурор має подати письмові докази.

Нагадаємо, суд наклав арешт на майно колишнього чоловіка голови Держаудитслужби.

Також суддя заарештував майно Гаврилової.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: