Зведення ООС: бойовики 37 разів порушили режим тиші

Читать на русском
Бойовики вели вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед сил ЗСУ немає.

Минулої доби бойовики 37 разів порушили режим тиші - 1 український військовий отримав поранення. Від початку поточної доби окупанти 4 рази відкривали вогонь по позиціях ОС - втрат серед сил ЗСУ немає.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 вересняСитуація на сході країни станом на 13 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ворог здійснював обстріли позицій в районах н.п. Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Луганське, Троїцьке, Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Березове, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Бойовики вели вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Із мінометів калібру 82 мм обстрілювали позиції Об'єднаних сил біля н.п. Чермалик, Гнутове та Водяне, з міномету 120-го калібру - біля Чермалика та Кримського.

«Протягом минулої доби в районі населених пунктів Кримське, Троїцьке, Чермалик та Гнутове наші опорні пункти були обстріляні з озброєння бойових машин піхоти. А поблизу Новотошківського та Гранітного ворог застосував протитанкові керовані ракети», - йдеться у звіті.

«Вчора російські окупаційні війська обстріляли з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, населений пункт Водяне, що на Маріупольському напрямку. З напрямку окупованої Ужівки у бік житлового сектору на східній околиці Водяного було випущено 5 мін калібру 120 мм. Пошкоджених будинків та постраждалих серед цивільного населення немає», - наголосили у прес-центрі.

За даними розвідки, минулої доби знищено 1 та поранено 4 бойовиків.

«Від початку поточної доби противник 4 рази обстріляв позиції ОС. 1 обстріл зафіксовано на Луганському напрямку поблизу Кримського, решта - на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Гнутове, Водяне та Широкине. В усіх випадках ворог відкривав вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, координатор ОБСЄ зустрівся з журналістом-заручником бойовиків Асєєвим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: