Геращенко розповіла, як Україна блокує російські телеканали на Донбасі

Читать на русском
На Донбасі в прифронтових населених пунктах ловить майже 20 російських ТБ-каналів. Їх блокує система Серпанок, яка була розроблена українськими військовими та волонтерами.

Система блокування пропагандистського мовлення «Серпанок» покриває 180 населених пунктів поблизу лінії розмежування на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

Стець пообіцяв забезпечити повноцінне мовлення UA|TV на ДонбасСказано 29 березня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За її словами, через те, що у Донецьку бойовики «посилили» телевежу новими передавачами, у мережах прифронтових населених пунктів були присутні майже 20 російських ТБ-каналів. Ці телеканали блокує система «Серпанок», яка була розроблена українськими військовими та волонтерами.

«Також винайшли спосіб блокувати ворожі FM-станції... Важливий крок в умовах інформаційної війни», - зазначила Геращенко.

Росія припинила мовлення українських ЗМІ на окупованих територіях - в анексованому Криму та на частині Донбасу.

У січні 2018 року президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України».

«Глушилки» від пропаганди. На Донбасі встановили спецтехнікуУ зоні проведення антитерористичної операції, уздовж лінії розмежування, встановили спеціальні радіопередавачі, які блокують російське пропагандистське мовлення на Донбасі.

Документ регулює прискорену видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення «на територіях, найбільш уразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу».

У тестовому режимі на окуповані території Криму та Донеччини – з телевеж у Чонгарі (Херсонська область) та Волновасі (Донецька область) відповідно - почав мовити телеканал мультимедійної платформи іномовлення України UA/TV. У квітні він поширив мовлення на окуповані території Луганської області.

Також в Донецькій області розпочалося будівництво ретрансляційної телевежі, яка покриватиме україномовними телерадіоканалами територію області, в тому числі її окуповану частину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: