Один із пунктів пропуску на Донбасі перенесли на територію України

Читать на русском
Протягом тривалого часу пункт пропуску Мілове в Луганській області функціонував на російській стороні вулиці Дружби Народів.

Пункт пропуску «Мілове» в Луганській області перенесли на підконтрольну Україні територію.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

«З 8:00 13 вересня український пункт пропуску «Мілове» почав пропуск осіб на новій локації. Протягом тривалого часу пункт пропуску «Мілове» в Луганській області функціонував на російській стороні вулиці Дружби Народів, на середині якої й проходить лінія державного кордону в Міловому. Однак після того, як Російська Федерація почала інженерні роботи на своєму боці дороги, створилися передумови для провокацій проти наших прикордонників і можливого захоплення їх у заручники», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, пункт пропуску «Мілове» (Україна) – «Черткове» (Росія) функціонує з 1992 року. З огляду на географічні особливості, майже 3 км лінії кордону проходить через селище на вулиці із символічною назвою= Дружби народів. На багатьох ділянках кордрн є умовним.

Раніше в Харківській області блокували роботу пункту пропуску на кордоні.

Також нагадаємо, що в ОБСЄ назвали причину закриття пункту пропуску «Новотроїцьке».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: