Зведення ООС: бойовики 15 раз порушили режим припинення вогню

Читать на русском
В АТО бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї

Бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню, один військовий поранений.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 вересняСитуація на сході країни станом на 13 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Протягом дня бойовики обстріляли українські позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Березове, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

«Противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. При цьому 5 разів ворог застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями», - йдеться у повідомленні.

«_По позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик та Водяне російські окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру. Опорний пункт поблизу Кримського був обстріляний з мінометів калібру 120 мм. Ще по одній позиції наших військ неподалік Чермалика ворог вів вогонь з мінометів обох калібрів___», - зазначають у штабі.

Військові додають, що у разі загрози життю військовослужбовців, командири вирішували стріляти у відповідь, щоб змусити бойовиків припинити обстріли.

В ООС запевнили, що військові контролюють ситуацію.

Нагадаємо, представники окупованих районів Луганської області заявили про готовність передати на підконтрольні уряду України території ув'язнених, яких засудили до початку військового конфлікту на Донбасі.

Раніше переселенці відсудили компенсації за втрату майна на Донбасі.

Також відзначимо, на Донбасі виявили нову систему радіоелектронної боротьби РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: